ONZE KATTEN

Barry

Hallo, ik ben Bartholomew, maar hier word ik voornamelijk Barry genoemd. Er wordt gezegd dat ik een grumpy katje ben, gewoon omdat ik een grote personal space nodig heb. Komt een andere kat te dichtbij dan zal ik dit op een kordate manier aanbrengen.

Ik hou ervan geaaid te worden op mijn hoofdje en bovenrug, maar als ik aangeef om te stoppen doe dit dan ook, anders kan je wel een pootje verwachten. Ook mijn buikje aaien is op eigen risico.

Mijn favoriete plekjes zijn vooraan aan het grote raam waar ik vliegjes kan vangen, naar buiten kan kijken en mijn baasje in het oog kan houden. Ook in de kattenkamer vertoef ik graag, daar kan ik ongestoord slapen.

Brutus

Ik ben een echte jager, speel maar eens met een hengel en ik pluk het pluimpje zo uit de lucht. Ja hoor, ik kan erg actief zijn voor mijn gestalte.

Naast spelen slaap ik voornamelijk of leg ik mij ergens comfortabel. Mijn favoriete plekje is op de kattenboom, languit op een tafel of aan de deur op de mat.

Ik ga niet zo snel zelf naar jou toe komen, maar ik kan ook genieten van aandacht van mensen. Benader mij wel rustig. Dit doe je het beste door je hand uit te steken naar mij. Als ik tegen je aan wrijf, kan je mij aaien.

Polleke

Hey, ik ben Polleke, een echte babbelaar. Ik ben een erg speelse en lieve kater. Het liefst speel ik met mijn kattenvriendjes, Brutus, O’mally, Oreo, Stevie, Junior, Charlie, …

Zoals je hoort heb ik hier veel vriendjes en ben ik graag omringd door andere katten.

Toen ik hier aankwam, samen met Brutus, was ik heel mensenschuw, maar hier heb ik opnieuw vertrouwen gekregen in mensen.

Nu kan je mij gerust aaien, soms kom ik zelfs zelf om aandacht vragen.

Sphinx

Ik ben de perfecte kat voor een ontspannen namiddag in B’aristokat.

Zit je in de grote zetel of een klein zeteltje aan de tafels? Dan is de kans groot dat ik wel eens bij jou kom zitten. Weet wel, eens ik mijn plaatsje gevonden heb, kan ik enkele uren blijven liggen.

PAS OP: als ik op de schoot zit vind ik het niet altijd leuk om geaaid te worden. Als ik niet op een schoot zit lig ik vooraan in het zonnetje te slapen.

Charlie

Miauw, ik ben Charlie. Mijn achtergrondverhaal is niet zo mooi. Als 1 maand oude kitten werd ik op straat gevonden. Mijn staart was erg gewond en moest geamputeerd worden. Hierdoor vertrouwde ik niet meteen nog vreemden.

Ik werd samen met Sphinx geadopteerd. Hij voelde zich veel sneller thuis bij onze nieuwe baasjes dan ik, maar ik kreeg alle tijd om te wennen en nu ben ik een brok liefde!

Ik lig graag in de buurt van mensen, op je schoot, achter je rug, op je jas,… overal waar ik maar een knus slaapplaatsje kan vinden.

Mijn andere favoriete plaatjes zijn op de wandplanken, op de muur, op de kattenboom of in de zetels.

O’mally

Heyhey. Ik ben hier de mascotte! Mijn naam is niet voor niets O’mally. Ik ben dan wel nog niet zo groot en sterk als de O’mally uit de film ‘De Aristokatten’ maar dat komt wel. 🙂

Ik ben een rustig poesje, enkele aaitjes zijn oké, maar vastpakken en op de schoot zitten vind ik niet zo leuk. Ik speel liever met mijn kattenvriendjes.

Als enige meisje moet ik mijn mannetje hier zeker kunnen staan. Laat je maar niet vangen door mijn cuteness.

Wanneer er snoepjes uitgedeeld worden sta ik op de eerste rij en ben ik niet bang om een snoepje af te pakken van iemand met mijn pootjes. Die pootjes gebruik ik ook graag om mee te proeven van jouw chocomelk of latte macchiato. Pas dus op als je deze bestelt.

Oreo

Haaaaaii. Ik ben de vrolijke fluffybol die je hier ziet rondhuppelen. Naast fluffy ben ik ook heel nieuwsgierig en neem ik graag een kijkje in je rugzak of (hand)tas.

Het liefst loop ik van tafel naar tafel om van iedereen aandacht te krijgen. Mijn favoriete rustplekjes zijn op de kattenboom, achteraan tussen de bloemetjes en op de mat vooraan.

Wanneer de deur van het kattencafé open is, durf ik wel eens te ontsnappen naar vooraan. Niet enkel omdat ik het leuk vind om aan het grote raam te zitten en alles van buiten te zien. Ook omdat ik dan weet dat mijn baasjes mij gaan oppakken, knuffelen en mij opnieuw in het kattencafé gaan zetten. Hierdoor krijg ik ook extra aandacht en liefde.

Junior

Heeeey, ik ben Junior. Toen mijn baasje mij kwam halen was ik zo klein en mager dat ze mij Junior genoemd hebben. Dit is al even geleden, ik heb inmiddels mijn groeispurt al gekregen en ben nu bijna Ă©Ă©n van de grootste katten.

Mijn dagplanning bestaat voornamelijk uit spelen, zowel met de hengel als met mijn poezenvrienden. Verder lig ik gewoon te slapen.

Een andere to do op mijn dagplanning is het stiekem stelen van eten. Ik ben net als een ninja, je hoort mij niet, ziet me niet, maar ineens heb ik een stukje van je eten mee.

Wanneer ik niet in ninja-modus ben, kom ik ook graag eens op je tafel zitten om te kijken wat je aan het drinken bent en voel ik me zo vrij om zelf ook eens te proeven.

Mijn favoriete plekjes zijn in de kattenboom of in mijn tunnel.

Stevie

Ik heb reeds vele watertjes doorzwommen. Ik werd alleen en met fel ontstoken oogjes gevonden midden op de weg. Iemand met een groot dierenhart heeft mij meegenomen naar de dierenarts. Daar werd geconstateerd dat ik gezond was, maar dat het nooit meer 100% goed zou komen met mijn oogjes.

Naar schatting zie ik nog 20-30%, maar laat je niet vangen, ik heb de tijd van mijn leven.

Ondertussen ben ik al supersterk, mooi en flink geworden en met mijn uitzonderlijke charmes draai ik iedereen rond mijn pootje.

Ik hou ervan om met mijn kattenvriendjes te ravotten. Ik speel net zoals een goedziende kater, enkel dienen andere zintuigen evenveel geprikkeld te worden.

Zo speel ik graag met een speelrail, knisperende speeltjes, balletjes met belletjes en in de tunnels.